YABANCILAR İÇİN ADRES KAYDI

Yabancılar için adres kaydı, Türkiye’de adres kaydı işlemleri Nüfus müdürlükleri ve il göç idaresi müdürlükleri tarafından yapılmakta olup, yabancılar için başvurulması gereken ilk kurum “il göç idaresi müdürlükleri” dir. Eğer kayıt yaptıracağınız adres boş değilse, yani adreste daha önce kayıtlı isimler var ise bu durumda göç idaresinden sonra nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

yabancılar için adres kaydı

Yabancı kişinin adres sistemine kayıt edilmesinin yasal dayanağı nedir?
Bu durumda Yabancılar kanunu madde 26 ve YUKK uygulama yönetmeliği madde 22/12 ‘i dikkate alınmalıdır.

Yurt dışından ikamet izni veya oturma izni alan kişiler Türkiye’ye girişlerinden itibaren en geç 20 gün içinde göç idaresine başvurmalı ve adres kayıt sistemine kayıt olmalıdır.

Ayrıca İkamet iznini Türkiye içerisinde alan kişiler aynı şekilde ikamet başvuruları olumlu sonuçlanarak ikamet belgelerini aldıklarından sonra en geç 20 gün içinde adres kayıt sitemine kayıt olmalılar. Adres kayıt sistemine kayıt olmak için Göç idaresine başvuruda bulunmak gereklidir.

Yabancılar İçin Adres Kaydı Nasıl Yapılır?

Yabancı kişilerin adres kaydı yapabilmeleri için öncelikle yabancı kimlik numaraları olması gerekmektedir. Yabancı kişiler ikamet izni belgelerini aldıktan sonra il göç idaresi randevu sisteminden randevu aldıktan sonra il göç idaresi müdürlüklerine giderek buralarda adres kayıtlarını yaptırabilirler.

Adres kaydı için gerekli belgeler:
1- Noterde düzenlenmiş kira kontratı (noterde onaylanma şeklinde olmamalı, aşşağıda örneğine bakınız lütfen) İstanbul dışındaki diğer illerde noterde onaylama şeklinde de kabul edilebilir, ilgili göç idaresi ile görüşülebilir.
2- Adres kaydı yapacak kişi adına düzenlenmiş fatura.(elektrik, doğalgaz, su) Not: İnternet faturası kabul edilmemekte ancak bazı zorunlu durumlarda kabul edildiği görülmüştür.
3-İkamet kartı veya çalışma izni fotokopileri ve aslı (Bütün fotokopilerinizi önceden hazırlamanız gerekmektedir)
4-Tapu fotokopisi ve DASK sigortası

Bu belgeler genel olarak gerekli olan belgelerdir, kişinin öğrenci olması, kişinin bir yabancı veya Türk vatandaşı arkadaşının yanında kalacak olması, eşinin yanında kalacak olması gibi durumlarda gerekli belgeler değişebilmektedir. Adres kaydı yapılması kolay gibi gözüksede çok ayrıntılı ve detaylı belgeler gerektiren bir konudur. Aşşağıda sıkça sorulan sorular sekmesinden veya yapılan yorumlardan kendinize uygun cevabı bulabilirsiniz.

Yabancılar için adres kaydı istisnai durumlar?

1- Kiracı olarak kalan bir arkadaşımın yanına kayıt olmak istiyorum ?

Kirada oturan bir arkadaşınız var(yabancı veya Türk vatandaşı fark etmiyor) ve bu arkadaşınızın yanına kendizini kayot etmek istiyorsunuz.
Bu durumda ilk olarak ; Ev 1+1 ve evde kalabalık olmaması gereklidir. Yani kayıt yaptırmak istediğiniz evde sizin için insani şartlarda yaşama olanbağı olmalıdır. Göç idaresi memurları eğer evde yeterince kişi kalıyorsa bu durumda kaydınızı bu adrese yapmazlar.
ikinci olarak: Kira kontratında kiracı bölmesinde yanına adres kaydı yapacağınız kişi ile birlikte isminiz olması gereklidir. Hayır kendi aranızda yaptığınız kira kontratı olmaz, noterde kira kontratı yapmanız gereklidir.
üçüncü: Yanına adres kaydı yapacağınız kişi sizinle birlikte göç idaresine gelecek ve imza atacak.
dördüncü: Yanına adres kaydı yapacağınız kişinin adına son iki aylık fatura ve yerleşim yeri belgesi.
beşinci: Göç idaresine gidecek iki kişi için de kimlik fotokopileri.
altıncı: ev için dask belgesi

2-Ev sahibi olan bir arkadaşım var ve onun yanına kayıt yapmak istiyorum ?

İlk olarak ev sahibi olan kişinin adresi evin olduğu adreste kayıtlı olmalıdır. Ev sahibi arkadaşınız noterden Yabancı Misafir Taahhütnamesi vermesi gereklidir.Ev sahibi evli ise eşinin de taahhütte ismi olması gereklidir. ikinci olarak: Ev sahibi ile birlikte Göç idaresine giderek adres kaydı yaptırılır.
üçüncü: Yanına adres kaydı yapacağınız kişinin adına son iki aylık fatura ve yerleşim yeri belgesi.
dördüncü: Göç idaresine gidecek iki kişi için de kimlik fotokopileri.
beşinci: ev sahibinin vukuatlı nüfus kayıt örneği (ev sahibinin bekarmı evli mi olduğuna bakılacak)
altıncı: ev için dask belgesi ve tapu fotokopisi

Not1: Kapalı adres kuralına dikkat etmeniz gereklidir.
Not2: Türk vatandaşı kişinin resmi nikahlı eşi için kapalı bölge ve noterde kira kontrarında ismi olma şartı aranmaz. Evlilik cüzdanınız ile veya evliliği kanıtlayan belgeniz ile vede diğer sayılan evraklarla birlikte kayıt yaptırabilirsiniz.

3- Türk vatandaşı kişinin resmi nikahlı eşi

Yukarıda sayılan belgeler bu durumda gerekli değildir. Türk vatandaşı kişi açık veya kapalı adrese eşini kayıt ettirebilir. Türk vatandaşı kişi eşi ile birlikte Göç İdaresine gitmesi gerekli ve yanında şu belgeleri götürmelidir;
a) Türk vatandaşının Yerleşim Yeri Belgesi –Yerleşim yeri belgesi nedir?
b) Türk vatandaşı adına fatura
c) Evlilik cüzdanı veya evli olduğunu kanıtlar bir belge
d) Eşlerin kimlik fotokopileri

Avukattan yardım : BaltaşGlobal avukatlık büromuz adres kaydı konusunda sizlere destek vermektedir. Adres kaydınızı avukat yardımı ile yapmak isterseniz büromuz iletişim bilgilerinden fiyat teklifi alabilirsiniz. Detaylı sorularınız ve bilgi talepleriniz avukatlık kanunu kapsamı gereği ücrete tabidir. Lütfen ücretsiz olarak detaylı soru sormayınız. Yorumlarda ve makalemizde çok detaylı bir şekilde çok kaliteli bilgiler ile sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Eğer bilgilerden memnun kaldıysanız ve destek olmak isterseniz google dan bizlere yorum yapabilirsiniz.

Yabancılar Adres Kaydı İçin İsimlerine Fatura Nasıl Alabilir?

İstanbul ilinde elektrik faturasını kişiler kendi adlarına almaları için öncelikle adres kaydı belgelerinin olması gerekmektedir. Bu açıdan adres kaydı olmayan yabancılar elektrik ve su faturasını kendi üzerlerine alamayacaklardır. Elektrik aboneliği ve su aboneliğine ilk olarak başvuruda bulunmak mantıklı değildir.
NOT: İzmir ili için su aboneliğinde ikametgah zorunluluğu yoktur. İzmir ilinde su veya doğalgaz abonmanlığı yaptırılabilir. İzmir su aboneliği için detaylı bilgiler; İZSU – Bu sekmeden isim değişikliği sekmesine girmeniz gerekmektedir.
yabancılar için elektrik aboneliği nasıl alınır?
Fatura aboneliği yaptırmak isteyen yabancı kişiler ilk olarak doğalgaz aboneliği daha sonra su ve en son elektrik aboneliğine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Doğalgaz Faturası Alma

Kişiler doğalgaz faturalarını üstlerine alabilmeleri fatura tesisat numarasını bilmeleri gereklidir. Eve ait eski bir fatura ve kira kontratı ile İGDAŞ Müdürlüğüne giderek orada fatura abonelik işlemlerini yaptırabilirler. Not: Abonmanlık sözleşmesi adres kaydı için yeterlidir, kişilerin faturanın eve gelmesini beklemelerine gerek yoktur.Abonmanlık sözleşmesi ile yabancı adres kaydı işlemleri yaptırılabilir.

İGDAŞ FATURA ÖRNEĞİ;

Adres kaydı kira kontratı örneği

Noterde düzenlenmiş kira kontratı örneği (kişiler kendi aralarında kira kontratı yaparak noterde onaylatma işlemi yapmamalı, il göç idareleri noterde düzenlenmiş kira kontratları istemektedir)
kira sözleşmesi örneği-ikamet izni-yabancılar adres kaydı

ÖNEMLİ GÜNCEL DEĞİŞİKLİK !!!Yukarıda sayılan belgeler ile İstanbul ilinde mesai saatleri içerisinde il göç idarelerinden randevu alınarak adres kaydı yapılabilir. Önceden randevu alınmadan adres kaydı işlemi yapılmaktaydı.

24.06.2024 tarihinde yapılan güncelleme ile adres kaydı yaptırmak için randevu alınması gereklidir.“Göç Randevu Sistemi” 24.06.2024 tarihinden itibaren randevu sitemine geçilmiştir.Yabancılar adres tescilleri için göç idaresi randevu sistemi üzerinden randevu almaları gerekmektedir. İlgili adresten randevu alınabilir; https://randevu.goc.gov.tr/#/

İl Göç idaresinden nasıl randevu alabilirim? Detaylı bilgi için ilgili yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Yabancılar İçin Adres Kaydı Nereden Yaptırılır?

Yabancılar Türk vatandaşlarından farklı olarak adres kayıtları için ilk olarak İl Göç İdaresi’ne başvuruda bulunmaları gerekmektedir. İl Göç İdareleri sadece boş olan adreslere kayıt yapabilmektedir. Şöyle ki; yabancı kişinin adres kaydı yaptırmak istediği yer daha önceden bir kişi adına adres kaydı yapılmış ise bu durumda il göç idareleri daha önce kayıtlı olan isimleri silerek adres kaydı yapamamakta ve bu durumda adres kaydı yaptırmak için nüfus müdürlüğüne gidilmesi gerekmektedir.

Özetle kişiler ilk olarak randevu alarak il göç idarelerine gitmek durumundadırlar. İl göç idareleri görevlileri adresinizi kontrol edecekler ve eğer adresinizde daha önceden kayıtlı kişiler var ise sizin adresinizin bulunduğu İlçe nüfus müdürlüğüne gitmenizi söyleyeceklerdir. Bu durumda İlçe nüfus müdürlüğüne giderek adresinizi değiştirmeniz gerekmektedir. İlçe nüfus müdürlüğüne giderken ayrıca randevu alınması gerekmektedir. İlçe nüfus müdürlüklerine direkt olarak başvuruda bulanamazsınız, ilk olarak il göç idarelerine gitmeniz gerekmekte ve il göç idareleri nüfus müdürlüklerine yazı yazmalarından sonra ilçe nüfus müdürlüğüne gidilebilir.

Nüfus müdürlüğünden randevu alınması gerekmektedir.
Randevu https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden –diğer nüfus olayları sekmesinden alınmalıdır.

Yabancılar İçin Adres Kaydı Yapılmamasının Sonucu Nedir?

Adres kaydı yaptırmamanın cezası idari para cezasıdır. Eğer kişinin adres kaydı yaptırmadığı tespit edilirse idari para cezası ile cezalandırılır.

Ayrıca adres kaydı yaptırmadan Türkiye’de bankalarda veya devlet kurumlarında işlem yapmanız mümkün değildir. İkamet izninizi uzatma zamanınız geldiğinde adres kaydınız yapılmamış ise ikamet izninizi uzatamayacaksınız. İkamet izni uzatma belgeleri arasında adres kaydı yapıldıkdıktan sonra gerekli olan yerleşim yeri belgesi gereklidir.

Do you have any questions? Please feel free to contact us from the contact section. Your questions are answered confidentially and quickly.

Adres Kaydı Randevu

Adres kaydı için eskiden randevu alınmadan direkt olarak göç idarelerine gidilebiliyordu. Ancak 24.06.2024 tarihinde yapılan değişiklik ile adres kaydı yapacak olan yabancı şahıslar https://randevu.goc.gov.tr/#/ adresinden randevu almaları gerekmektedir. Artık randevu alınmadan göç idarelerine gitmek mümkün değildir.

Randevu nasıl alınır ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz: Göç İdaresi Adres Kaydı Randevu-2024

Yabancılar için Adres Kaydına Kapatılan Yerler 2024

19.10.2022 tarihinde İl Göç İdaresi yeni bir duyuru yayınlayarak İstanbul’da ve Türkiye genelinde bazı ilçeleri tamamen ikamet iznine kapalı hale getirmiştir.

Çalışma izni ve öğrenci ikamet izni olanlar için bu kısıtlamalar geçerli değildir. Ayrıca Türk vatandaşlarının yabancı eşleri de kapalı adreslere kayıtlarını yaptırabilirler. Türk vatandaşlarının yabancı eşleri kısıtlamadan etkilenmezler.

Not: Bu sayılan ilçeler tamamen adres kaydına kapatılmıştır. Bu ilçelerin herhangi bir mahallesi veya bölgesi adres kaydına açık değildir.

Yabancılar Adres Kaydına Kapalı İlçeler:
*Avcılar
*Bahçelievler
*Bağcılar
*Başakşehir
*Esenler
*Esenyurt
*Fatih
*Küçükçekmece
*Sultangazi
*Zeytinburnu

Adres kaydına kapalı bölgeler için daha detaylı bilgi almak isterseniz yazımızı okuyabilirsiniz: Yabancı adres kaydına kapalı Bölgeler.

İstisnalar;
Halihazırda ikamet izni olan ve halen kapalı ilçelerde ikamete etmekte olan kişiler kayıtlı adreslerinde ikamet etmeye devam edebilirler. Ayrıca daha önceden ikamet iznine sahip olan ve kapalı ilçelerde ikamet eden kişiler yasal süresi içinde aynı adreste uzatma başvurusunda bulunabilirler. Ancak aynı ilçe içerisinde bir kapalı mahalleden diğer mahalleye taşınma işlemi yapamazlar. Evlerinden taşınacaklarsa aynı mahalle içinde taşınmalıdırlar veya başka açık bir adrese taşınmalıdırlar.

Türkiye’de tedavi amacıyla gelmiş olan yabancılar adres olarak kalacakları hastaneyi vermeleri durumunda kapalı ilçe adresleri yazabilirler. Tedavi olacak kişiler hastanede yatarak tedavi olacaklarını belgelemek durumundadırlar.

Ayrıca kısa dönem ikamet izinlerinden MADDE 31/1-j bendi açısından bir fark yoktur. “en az 400.000 USD karşılığı ev satın alımı”. En az 400.000 USD değerinde ev satın alarak vatandaşlık başvurusu öncesi kısa dönem ikamet iznine başvuruda bulunacak olan yabancılar bu adres kısıtlamasından muaftır.

Öğrenci ikamet izinleri ve çalışma izinleri istisnaları; Sayılan kapalı ilçelerde bulunan üniversitelerde okuyan öğrencilerin ikamet izni başvuruları ve çalışma izni sahipleri bu adres kısıtlamasından muaftır.Çalışma izinleri yanlızca hangi ilden alınmış ise o ilde kayıt yapılabilir.

Türkiye’de ev kiralanırken dikkat edilmesi gerekenler?

Hangi göç idaresinde kaydınız yapılacak?

GÜNCELLEME!!! – 05.10.2024 Tarihinde yapılan değişiklik ile artık istanbul’da bulunan herhangi bir göç idaresine giderek adres kaydınızı yaptırabilirsiniz. Örnek: Fatih’te oturan bir kişi Pendik Göç İdaresi’nden randevu alarak adres kaydını yapatırabilirler.

Aşşağıda vermiş olduğumuz görevli göç idareleri listeleri artık geçerli değildir.

Aynı eve en fazla kaç yabancı kayıt yaptırabilir?

Yabancı kişiler Türkiye’de kendi adlarına ev kiralamadıkları durumlarda bir arkadaşının yanına veya bir akrabasının yanına adres kaydı yaptırabilirler. Ancak başka kişilerin yanına adres kaydı yaptırılırken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bunların başında adres kaydı yaptırılacak evde kaç yabancı kişinin kayıtlı olduğuna bakılmalıdır.

Kanun maddesinde veya yönetmeliklerde evde kaç kişinin kayıtlı olabileceği yazmamaktadır. Başka bir deyişle bir eve en fazla kaç yabancı kayıt olabilir ile alakalı olarak yazılı bir kural yoktur. Göç İdaresinde adres kaydı yapan yetkili kişilere bu konu hakkında insiyatif alma ve değerlendirme yapma yetkisi verilmiş olup, göç idaresi memurları kayıt yaptıracak olan kişinin durumunu değerlendirecektir.

Uygulamada aynı evde en fazla 3 yabancı kaydı yapılmaktadır. Ancak evin 4 odası varsa 4 yabancı kaydı da yapılabilmektedir. Ancak 3 odalı bir eve 4 yabancı adres kaydı Göç İdaresi memurları tarafından yapılmamaktadır. Her durumda bir evde hali hazırda toplam 5 kişiden fazla kayıtlı kişi yaşamakta ise bu eve yabancı kaydı kesin olarak yapılmamaktadır. Yabancı adres kaydı yapılırken göç idaresi memurları evde yaşayan kişi sayısına sistemden bakmakta ve evin kaç odalı olduğuna göre değerlendirme yapmaktadırlar.

Tüm Yabancılar Adres Kaydı Yaparken Dikkat

İkamet izni aldıktan sonra 20 gün içinde adres kaydınızı yaptırmanız yasal bir zorunluluktur. Eğer adres kaydınızı 20 gün içinde yaptırmaz iseniz uygulamada bunun bir yaptırımı yok, daha sonra da Göç İdaresine giderek adres kaydınızı yaptırabilirsiniz. Ancak Türkiye’de adres kaydınız olmadan ikamet izninizi uzatamaz , bankada hesap açılışı yapamaz, çoçuğunuzu okula yazıdıramazsınız.

Adres kaydı yapacağınız zaman kesinlikle oturmayacağınız bir adrese kaydınızı yaptırmayınız. Sizlere sahte olarak adres bulan ve adres kaydınızı sizin hiç oturmayacağınız gerçek olmayan adreslere kayıt yapanlara itibar etmeyiniz.

Adres kaydı yapmanızdan sonra yaklaşık olarak 2 ay içinde polis evinize kontrole gelecek ve sizlerin gerçekten adreste olup olmadığını kontrol edecektir.

Göç İdaresi tarafından yapılan uyarıları sizler ile paylaşıyoruz.Bu afişler BaltasGlobal tarafından hazırlanmamış, Göç İdaresi tarafından hazırlanmıştır:

Sık sorulan sorular

Not: BaltasGlobal’in profesyonel kadrosu sadece uzman avukatlardan oluşmaktadır. Adres kaydı konusunda birçok kişinin adres kaydı ile alakalı profesyonel destek verdik ve sorunlarına yardımcı olduk. Adres kaydınız ile alakalı profesyonel destek alarak hızlı bir şekilde adres kaydınızı yapmak isterseniz Whatsapp hattımızdan bizlere ulaşarak profesyonel destek alabilirsiniz. Adres kaydı konusuna Göç İdaresi çok önem vermekte ve ikamet adreslerinde polis kontrolleri yapılmaktadır. Sizlere tavsiyemiz adres kaydı konusunda risk almamanız ve bir avukat yardımı ile adres kaydınızı yapmanızdır.

ikamet izni,oturum izni e randevu , il göç idaersi
ikamet izni,oturum izni e randevu , il göç idaersi
istanbulda ikamet izni almak

“Yabancılar için adres kaydı” için 83 yorum

    1. Merhabalar Ozkan bey, Abonelik gerçekleştiğine dair sözleşme yeterlidir. Abonelik sözleşmesi ile kayıt yapılabilir. İlk faturanın beklenmesi gerekmez.

  1. Merhaba noterde kira sözleşmesi yapılırken yabancı kişi Türkçe bilmiyor kontratı Türkçe’ye çevirmek gibi bir gereklilik doğuyor mu ? ( ev sahibi İngilizce biliyor ) noter böyle bir şey talep eder mi acaba

    1. Kişiler kendi aralarında yaptıkları sözleşmelerde bir tarafın yabancı olması durumunda istedikleri dili kullanabilir. Ancak yapılan kira sözleşmesi göç idaresinde kullanılacaksa veya resmi bir devlet dairesinde kullanılacaksa noter onaylı türkçe tercümesi gerekir.
      Ayrıca kira sözleşmesi göç idaresinde kullanılacak ise noterde düzenlenme şeklinde olmalı, yani bunun anlamı noterde onaylanmış kira sözleşmesi değil, noter tarafından düzenlenmiş kira sözleşmesi olması gerekir.
      Türkçe bilmeyen yabancılar için yeminli tercümanlar noter işlemlerinde yabancıların yanında bulunur ve noter işlemleri yeminli tercüman tarafından kişiye anlatılır.
      Daha detaylı bilgi için lütfen iletişim numarasından ietişime geçmekten çekinmeyiniz. iyi günler dileriz.

  2. Merhaba kusura bakmayın bir sorum daha olacak İGDAŞ sözleşmesini telefon üzerinden yaptık ve sözleşmeyi igdaşın kendi sitesi üzerinden indirip çıktısını aldım bu şekilde kabul görüyor mu ? Yoksa İGDAŞ subesinden orijinalini mi temin etmemiz gerekiyor? ilginiz ve vakit ayirdiginiz için teşekkür ederim

  3. slm öğrenci birini imametkama aldım bu kişiyi çok tanıyan biri değilim ama bende kalmıyor noter huzurunda işlemler oldu okul istedi için yapmış oldum bu işlem bana ileride sorun cikarirmi sistemde bende kalıyor olarak görünüyor tlf cvp

    1. Merhabalar ismail bey. Kişi gerçekten sizin adresinizde kalmıyor ise ve göstermelik bir adres kaydı yaptıysanız idari para cezasına çarptırılabilirsiniz. Ancak uygulamda bu cezaları görmemekteyiz.

  4. Merhabalar. Ben ikamet izni uzatma başvurusunda bulundum ama kaldığım özel yurdun ofis ve işyeri statüsü taşımasından dolayı başvuru durumum eksik evrağa dönüştü. Ben de tanıdık birini bulup nüfus müdürlüğünde onların evine kayıt olmak istedim ama yetkili kişi kartımın süresinin dolduğunu bu yüzden işlem yapamayacağını ve durumu göç idaresinde halletmem gerektiğini söyledi. (Bundan önceki iki senede de ikamet kartım geldi ama yurdun statüsünden dolayı adresim kayıtlı durumda olmadı hiç bir zaman). Şimdi olayı göç idaresinde nasıl halledebilirim?

    1. Sorunuz ayrıntılı yanıt gerektiriyor ve durumu anlamamız için size sorular sormamız gerekiyor. Lütfen daha fazla bilgi için sitenin iletişim bilgilerinden ücretsiz olarak ilk danışma alabilirsiniz.

  5. Merhaba, İstanbul’da evimi bir yabancıya kiraya verdim, noterde sözleşme yapıldı, fakat kiracı ikamet alması uzun süreceğini, eve hemen taşınmak istediğini ifade ederek elektrik ve su aboneliğini üzerine alamadığını söyledi ve benden kendi üzerime almamı istedi. Ben bunu yapmak istemiyorum. İkamet almak noter sözleşmesi ile 20-30 gün sürer mi?

  6. Noterde kira sözleşmesi yapıldıktan sonra hemen başvuru işlemlerine başlanılırsa en az 2 hafta süreceğini düşünüyorum. Göç idaresindeki yoğunluğa göre süreler azalmakta veya artmaktadır.

    1. Merhaba .teşekkürler çok güzel anlatmışsinjz. Bi şey sormak istyorum ama . Ben evde 4 yildir kaliyorum ve kira kontratı 4 yil oncesine ait yenilemedik. Şimdi evlendim eşime ayni adresse kayit yapacaktim.
      Evlilik cüzdanı ve benim yerleşim belgesi ile yapabilir miyiz . Yoksa eşim dahil olacak yeni bir kora kontrati mi yapmamiz gerek

  7. Merhabalar,

    Kirada oturuyorum ve kız arkadaşıma oturum alabilmek için nasıl bir kira sözleşmesi veya noter onaylı belge vermem gerekiyor acaba?

  8. Merhaba, Noter onaylı kira kontratımızdaki ile faturadaki adresin iç kapı numarası farklı. Belediye iç kapı numaralırını değiştirmiş. Bununla ilgili belediyeden alınmış olan evrak mevcut. Bu belge ile göç idaresinde adres kayıt yaptığımızda sorun olur mu? İkinci olarak, adres kayıt için göç idareden randevu alınması gerekiyor mu? Yeni taşındığımız ilçe Eyüp. Teşekkürler.

    1. Merhaba;
      Yeterli olmaz. Adrese kayıtlı kişi adına fatura ve iki kişinin de kimlik fotokopileri gereklidir. Detaylı bilgi için WhatsApp hattımızdan her zaman iletişime geçebilirsiniz.

  9. Merhaba, benim kimliğim İstanbul’a geri getirdim ama nüfüs kaydı için kardeşim eşiyle birlikte esenyurt’ta açık bir mahallesinde oturuyor. onunda nüfus kaydı yapabilir miyim acaba ?

    1. Merhaba, şartlar sağlanırsa yapılabilir ancak verdiğiniz bilgilerden daha detaylı bilgilere ihtiyacım var. WhatsApp iletişim hattından iletişime geçebilirsiniz.

  10. Merhaba ben öğrenciyim yeni eve taşındık annem kira kontratı ve faturayı üzerine yaptırdı bunlarin başka bir belgeye ihtiyacım var mı acaba

  11. Selamünaleyküm. Hayırlı ramazanlar. Yabancıyım, ikamet iznim var ama adres kaydım yok. Kiracı türkiye vatandaşı birinin yanına adres kaydı yaptırabilir miyim?

    1. Yaptırabilirsiniz. Göç idaresine giderek gerekli evrakları öğrenebilirsiniz veya bizden danışmanlık hizmeti satın alarak işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

  12. Merhaba

    oturma iznim var ve yakın zamanda yenilemek istiyorum. Önceki adresim benim silindiği (nüfus )Bir Türk vatandaşı beni kendi adresine kaydettirebilir mi(nüfus)? ,için yabancılara açık bir bölgede yaşıyor. Lütfen cevap verin, prosedürler nelerdir ve beni adresine ekleyebilir mi?

  13. Merhaba

    oturma iznim var ve yakın zamanda yenilemek istiyorum. Önceki adresim benim silindiği (nüfus )Bir Türk vatandaşı beni kendi adresine kaydettirebilir mi(nüfus)? ,için yabancılara açık bir bölgede yaşıyor. Lütfen cevap verin, prosedürler nelerdir ve beni adresine ekleyebilir mi?

  14. Merhaba,
    Kizarkadasim Fasli ve Nisan başinda oturum ve calisma izni aldi . 3hafta önce kartida eline ulaşdi. Daha önceden kendisi adina ablamin evinde kalmasi icin taahhutname hazirlamisdik noterden. Simdi adres kayit yapmak icin nasil bir yol izlemeliyiz. Uzerine bir ev/kira kontrati yok cunku hala ablamin evinde ikamet ediyor ve uzerine herhangibir abonelik/sozlesmesi de yapamiyoruz ikamet adresi istediklerinden. Birturlu cikamadik bu sarmaldan! Turkiyede neden hersey bu kadar gereksiz teferruatlarla zor ki???

    1. Durumunuz biraz karşık görünüyor ve detaylı açıklama gerektiriyor. Daha önce aynı durumda olan kişiler için adres kaydında yardımcı olduk. Profesyonel destek alarak bu durumu çözebilirsiniz. Whatsapp adresinden bizlere ulaşarak profesyonel destek talebinde bulunabilirsiniz.

  15. Merhaba sayın yetkili, yaşlı annemin yanında yardımcı olarak 7/24 yaşayan yabancı uyruklu bir kadın var. Kendisinin ikamet izni var fakat adresi aynı il içinde başka bir semte kayıtlı şimdi annemin adresinde yaşaması nedeniyle adrese kayıtlanması gerekiyor çünkü 7/24 beraberler. Annemin yürüme sıkıntısı var ev içinde yürüyor dışarı çıkmıyor. Bu bakıcıya ait adres değişikliğini nasıl yaparız. Taahhütname işini notere gitmeden nasıl yaparız yeterli olur mu vereceğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.

    1. Merhabalar,
      Notere gitmeden adres kaydının yapılması mümkün görünmüyor,ancak durumunuz ile alakalı bir çözüm bulunabilir.Whatsapp hattımızdan bizlere mesaj atabilirsiniz ve detaylı bir şekilde çözüm bulunabilir.

  16. Merhaba,

    Eşimin 3 yıllık oturum izni var. E devlet üzerinden ikamet belgesi çıkarmaya çalıştık fakat adres bilgisi çıkmadı. Fakat göç idaresinin sisteminde ev adresi kayıtlı gözüküyor. nüfüs müdürlüğüne mi yoksa göç idaresine mi gitmem gerekiyor? ve yanıma hangi belgeleri almam gerekiyor? (eşim adına herhangi bir fatura yok. bütün faturalar benim adıma. Ev benim üzerime)

  17. Merhaba. Çalışma izni olan bir yabancıyım. Taşındım ve adresimi kaydettirmek istiyorum. Kira sözleşmesinin noter tasdikli olması gerekiyor mu?

  18. Nurzhan Satarova

    Adres yaptırmak istiyorum ama goçte önce randevu alın diyor ama randevu almak için sistemde öyle bir şey görünmüyor

  19. Merhaba benim hanım TC vatandaşı aile ikametimiz var ama başka ilçeye tasinacagiz ama o ilçe yabancılara kapalı. Bu durumda tasinamiyor muyuz eşim TC vatandaşı

  20. Merhabalar. Öğrenciyim. Adres değişikliği yapmam gerekiyor. Yeni taşınacağım binada gaz yok, suyu bina yönetimi veriyor. Bu şekilde fatura alamıyorum. Bu gibi durumlarda ne yapabilirim?

    1. Merhabalar, bu gibi durumlarda ek belgeler hazırlanması gerekiyor. Göç idaresini o adreste kadığınıza ikna etmeniz gereklidir. Durumunuzu inceleyerek sizlere profesyonel destek vererek adres kaydınızı yapabiliriz veya göç idaresinden gerekli belgeleri sorabilirsiniz.

  21. Merhaba,
    Ben TC vatandaşıyım eşim yabancı farklı il de ikamet ediyordu halen oyle gözüküyor. Ben istanbul da ikamet ediyorum oturduğum eve alabilmem için kira kontratımı noter onaylı mi olması gerekiyor. Fatura evlilik cüzdanı vs onlarla halledebilir miyiz

    1. Kural olarak noterde düzenlenmiş kira kontratı gerekli, ancak siz göç idaresi memurları ile konuşarak noterde düzenlenmiş kira kontratı olmadan da adres kaydınızı yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum.

  22. Merhaba;
    El bileği mülkiyeti olan dairemize kardeşlerim Türkmenistan uyruklu bir kiracı koymuşlar bizim bilgimiz dışında kira ödemelerini onlar alıyorlar
    Dairede oturan kiracının kim olduğunu öğrenmek için muhtara gittiğimde bu bilgiyi göremediğini ilçe nüfus müdürlükleri veya il göç idaresi görebileceğini söyledi, gerçekten oralardan bilgi alabilme ihtimalin var mıdır oturan kişinin isim ve soy ismine ihtiyacım var ki yasal işlem başlatabileyim

    1. Merhabalar, Devlet dairelerinden söyleyeceklerini düşünmüyorum size. Bizim avukatlık ofisimiz vatandaşlık hizmetleri, ikamet hizmetleri vermektedir. Sizin bu konulara bakan bir uzman avukata danışmanız gerekmektedir.

    1. Merhabalar,kanunda ve yönetmelikte bir sayı sınırı bulunmamakta ancak uygulamada birden fazla yabancının farklı zamanlarda kaydedilmesi için göç idaresindeki memurları ikna etmeniz ve yabancı kişiler ile gerçekten birlikte yaşadığınızı ispatlamanız gerekmektedir.

  23. merhabalar. şöyle başka bir eve taşınacağım ve noterde düzenlenmiş kira kontratım var ancak ev sahibi doğal gazi için uğraşıyor yapamıyor, biri bana diyor ki doğal gaz faturası ve kira kontratı lazım adres değişikliği için diye. merak ediyorum elektrik veya su faturası üstüme alamıyor muyum? bana diyor ki bir yabancı su ve elektriğin aboneliği yaptıramaz. doğru mu?

    1. Merhabalar, Yabancı kişiler elektrik ve su aboneliğini yaptırmak için adres kaydına ihtiyaçları vardır. Adres kaydınızı yaptırdıktan sonra elektrik ve su faturalarını alabilirsiniz.İşlem sırası şu şekilde olacak. 1. Doğal gaz faturası 2.Adres Kaydı 3.elektrik ve su faturası

  24. Merhabalar, tıpta uzmanlık öğrencisi olarak üniversite hastanesinde çalışma izni ile çalışmaktayım. E-devlette adres kaydım gözükmüyor. Kirada oturduğum adrese kaydımı yaptırabilir miyim (oturuma kapalı mahallede oturuyorum).

    1. Yaptırabilirsiniz. Öğrenciler kapalı adreslerden etkilemmezler. Adres kaydınızla ilgili profesyonel destek almak isterseniz lütfen Whatsapp adresimizden iletişime geçiniz.

  25. Merhaba, (Yanına adres kaydı yapılacak Türk vatandaşı ev sahibi) bu durumda adres kaydı için ev sahibinin de GÖÇ’e gitmesi zorunlu mu? Ev sahibinin kızı ile gidilirse sorun olur mu?

    1. Ev sahibinin kızı ile gidilse olabilir. Göç idaresindeki kayıt yapan memur beylerin değerlendirme yetkileri vardır. Eğer durumunuzu onaylarlarsa bu şekilde de kabul edebilirler. Adres kaydınızla ilgili profesyonel destek almak isterseniz lütfen Whatsapp adresimizden iletişime geçiniz.

  26. Merhaba,iş yerimizde çalışan ve çalışma izni bulunan iki yabancı çalışanımız için adres kaydı yaptıracağız..Şirket yetkilisi adına kiraladığımız bir evde ikamet edecekler.Öncelikle noter e gidip çalışanların kendi yanında yaşayacaklarını belgelemesi gerekiyor şeklinde bir bilgiye ulaştım,doğru mudur?

    1. Merhabalar;

      Şirket yetkilisi kişinin adına kiraladığınız konuta kayıt yaptıtılabilir.Noterde belgelendirme yapılması gereklidir. Daha ayrıntılı ve net bilgi için iletişim adresinden iletişime geçerek fiyat teklifi alabilirsiniz.

  27. Hello,
    I am a student at Medipol mega Hospital . Me and my friend rented an apartment in bagcilar and would like to know how can we transfer the bills like gas, water, electricity on our name from the owner so that we can do our Nufus. I don’t understand they ask for nufus, while we need the bills on our name before we make nufus. It confusiing Please any help will be appreciated

  28. Merhaba, ben Türk vatandaşıyım, eşim ise yabancı ve insani ikamet izni ile kalıyor. Evimiz ise kayıta kapalı ilçede. onu yanıma kayıt ettirebilirmiyim? teşekkürler.

    1. Merhabalar,

      Evet Türk vatandaşlarının eşleri için adres kaydında kısıtlama bulunmamaktadır. Kapalı ilçeye eşinizin kaydını yaptırabilirsiniz.

  29. adres kayıt için doĝal gaz faturasını olabilir dediniz. ancak kiraladığı evi
    merkez ıstmaymiş. yani doĝal gaz yok.
    o zaman nasıl faturayı hazırlayabilirim?

  30. Merhaba, bizim okulumuzda Amerikan vatandaşı üç hocamız var, çalışma izinleri var ve okul kaldıkları lojmanın kirasını ve bütün faturalarını ödüyor, o yüzden isimlerine faturaları da yok . Acaba bu durumda hangi belgelerle gitmek gerekir adres kaydı için? Teşekkürler.

  31. Önceki mesajımda net olmadığını farkettim, ev sahibi ile kira kontratını okul kendisi yapıyor, ABD vatandaşı hocalar kira kontratı yapmıyor yani, okulla bir lojman tahsis anlaşması imzalıyorlar.

    1. Lojman olması durumunda okul ile hocalarımız arasında olan tahsis anlaşması ve ayrıca okul yönetiminin göç idaresine hitaben yazacağı “kiraların ödemesi okul tarafından yapılmaktadır, faturaların ödemesi okul tarafından yapılmaktadır …. yabancı numaralı … kişi burada yaşamaktadır” şeklinde dilekçe ve kaşeli imzalı olarak göç idaresine teslim edilirse, kira kontratı ve fatura yerine geçecek belgeleri hazırlamış olursunuz. Daha detaylı bilgi için whatsapp hattından iletişime geçebilirsiniz.

  32. Eşim yabanci ve benim ailem ile birlikte kirada oturuyoruz. Kira kontratimiz yok (adrese kayitliyiz), yabanci eşimin adres kaydi için gerekli belgeler nelerdir. (Bu belgeler Bendenmi isteniyor yoksa aile buyuklerindenmi?)

    1. Merhaba Ali bey ,
      Sizin kayıtlı olduğunuz adrese eşinizi direkt olarak kaydedebilsiniz. Aile büyüklerinden belge istenmez. Ancak sizin adres kaydınız almak istediğiniz adreste olması gereklidir. Evliliğinizi ispatlayan belge ve diğer yukarıda saydığımız belgeler ile kayıt işlemini yapabilirsiniz.Kira kontratında sizin isminiz yazması gerekli, yazmaz ise bu durumda aile büyüklerine ihtiyacınız olacaktır.

      1. Tesekkurler cevabiniz için
        Ama kira kontratimiz hiç yok bunun haricinde herkesin adres kaydi ayni yerde gözüküyor. Adima da sadece internet faturasi var, bu fatura, vukuatli adres kaydi, evlilik cuzdani ile randevu tarihinde gitmem yeterli olurmu?

        1. Kira kontratı gereklidir noterden yapılmış bir şekilde. Fatura olarak da elektrik,su veya doğalgaz faturası gerekldiir. VE yarıca yerleşim yeri belgesini de eklemelisiniz.

          Bu belgeler haricinde adres kaydı yaptırmak istiyorsanız zor olduğunu düşünüyorum. Göç İdaresinden ayrıtılı bilgi alabilir veya 157 yi arayabilirsiniz.

  33. merhaba.. öğrenci için fatura gereklimi, çünkü benim oturduğum sitede tüm abonelikler ev sahibinin adına kayıtlı

      1. Teşekkürler Cihat Bey . Sorum şu şekilde ; yabancı kişi adres kaydı yapılacak ama kiracı değil de ev aldıgını düşünün .yani kendi evine kendisini kaydedecek . Tapu sahibi kendisi olsa bile elektrik su doğalgaz aboneliği yapmalı mı yoksa sadece tapu ile kaydını tamamlayabilir mi

  34. Merhabalar , peki eğer yabancı kişi Türkiye’de ev aldıysa , adres kaydı yaparken yine abonelik sözleşmelerinden en az birtanesi isteniyor mu yoksa adresi yapacak kişinin adına düzenlenmiş tapu yeterli oluyor mu ?

    1. Merhabalar,
      Evet fatura her durumda gereklidir. Yukarıda yorumda fatura gerekli değilden kastımız eğer ev sahibi taahhütname verirse bu durumda fatura ev sahibinin üstüne olmalı ve ev sahibi ile birlikte göç idaresine giderek kayıt yaptırılmalıdır.

      Fatura her durumda gerekli oluyor ancak sadece bazı durumlarda yabancı kişi için değil ev sahibi için veya adres temin edecek kişi için fatura gerekli oluyor.

      Ev satın alınması durumunda kişi için kesinlikle adres kaydı için fatura gereklidir. Kişi tapu ile İGDAŞ (Doğalgaz) ‘a giderek faturayı üzerine alabilir ve daha sonra fatura,DASK belgesi, tapu fotokopisi ve kimlik fotokopileri ile adres kaydını yaptırabilir.

  35. Merhaba hocam her soruya yanıt veriyorsunuz Allah sizden razı olsun. Ben yabancıyim çalışma iznim var ve çalıştığım şirkete ayit kiralanmış olduğu işyerinde lojmanda kalıyorum, adres kayıdımı işyeri adresine yaptırmak istiyorum, elimde sadece kira kontratı var şirkete ayit başka hangi belgeler gerekli lütfen yardımcı olursanız sevinirim???

    1. Merhaba, sizin durumunuz özellik arz eden bir durumdur. Genel adres kaydındaki belgelerden farklı belgeler kullanılmalıdır. Daha önce lojmanda kalan bir yabancının adres kaydını yapmadık, bu nedenle habgi belgelerin gerekli olduğunu özellikle bilmiyoruz. Size tavsiyem 157 YİMER hattını arayarak sormanız veya göç idaresine giderek bilgi almanızdır. Eğer avukat aracılığı ile profesyonel olarak göç idaresinden belgeleri öğrenmek isterseniz bu konu için lütfen ofisimizin iletişim hattından fiyat teklifi isteyin.

      1. Merhaba, 35 senedir Türkiyede yaşayan bir Japon vatandaşı, ikametgah kartı olan başka bir Japon’u kendi evinde adres kaydı yapmak istemektedir. Bu kişiler Japonya’dan tanışık oldukları için gelen misafir buraya kira vs ödemeyecektir. Sadece burada konaklayacaktır. Ancak bu ev kira. Ev sahibi Türk. Noterde kira kontratıyla ilgili nasıl bir işlem yapılmalıdır acaba?

        1. Merhaba, kişi ikamet izni almak istiyorsa ve daha sonrasında adres kaydı yapmak istiyorsa kira kontratına ihtiyacı olacaktır. Bu durumda kira kontratı noterde yeniden yapılmalı ve japonyadan yeni gelen kişi kira kontratında taraf olarak olarak(kiracı) görünmelidir.

  36. Merhabalar ben Türk vatandaşıyım eşim yabancı adres tescili için benden istenen belgeler nelerdir randevu aldım ama ne isterler bilmiyorum kira sözleşmesi 8 yıllık elden yapmıştık yani noterden değil noterden gerekli isterlermi sadece yerleşim yeri belgesi nufüs kayıt örneği ile alabilirmiyiz

    1. Merhabalar
      Sizin için noterden kira kontratı şartı gerekli değildir. Yerleşim yeri belgesi(e devletten), fatura ve evlilik cüzdanı veya evliliği ispatlar bir belge,kimlik forokopileri ile birlikte Göç İdaresine giderek adres kaydı yaptırabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir